Cocktails homemade! Mai simplu nu se poate!

B52 cocktail reteta

b52

Cocktailul B52 sau Bifi este un shot/shooter stratificat, dulce care este foarte aspectuos atunci cand este preparat corect datorita densitatii diferite ale incredientelor.

Incrediente:

  • 20 ml coniac de portocale (Cointreau)
  • 20 ml crema de whiskey (Baileys Irish Cream)
  • 20 ml lichior de cafea (Kahlua)

Preparare: Prima data adaugati lichiorul de cafea, apoi cu grija turnati crema de whiskey. Acum intervine partea cu dichis: luati o lingurita pe care o intoarceti deasupra paharului cu partea bombata in sus si turnati usor coniacul.

Servire: Nu agitati paharul si nu introduceti paiul inauntru. Luati un pai obisnuit, pe care il taiati in jumate. Apoi aprindeti stratul de deasupra al paharului (prin flambare) care contine coniacul. (paharul trebuie sa fie umplut pana la buza). De preferinta paharul se lasa pe masa si apoi se introduce paiul in asa fel incat 50% sa stea inauntru si 50% sa stea inafara. Din momentul introducerii paiului, shot-ul se bea rapid deoarece paiul se poate topi de la foc. Puteti inlocui paiul de plastic cu unul de metal pentru a nu avea probleme cu focul.

Tip pahar: Paharul de Shot

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: