Cocktails homemade! Mai simplu nu se poate!

Manhattan Cocktail Reteta

manhattanReteta de  Manhattan Cocktail provine din America anilor 1870. Reteta este simpla, compusa din 3 bauturi aloolice: vermut, burbon whiskey dar si Angostura Bitter(rom) care din cate am inteles nu prea se gaseste pe la noi. Angostura Bitter este un bitter concentrat facut din apa, alcool (44,7%) ierburi si mirodenii.

Ingrediente:

  • 25 ml de vermut dulce
  • 75 ml de whiskey de buna calitate
  • un strop de Angostura Bitter
  • o cireasa
  • o fasie de coaja de portocala

Mod de preparare:

  1. Intr-un pahar de mixat se pune vermutul, whiskey-ul si bitter-ul cu 3 cuburi de gheata. Se amesteca gentil pentru a nu se tulbura bautura.
  2. Se pune cireasa intr-un pahar de cocktail rece si se adauga bautura iar coaja de portocala se potriveste mai mult pe marginea paharului sa atinga bautura si sa isi lase aroma dar sa nu alunece in pahar.

Tip de pahar: Paharul de Cocktail

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: